Tenniselleboog

Fysio Bruggeman heeft ook in het verleden al regelmatig gepubliceerd over een mogelijk betere aanpak van de tenniselleboog.
Meer daarover kunt u lezen op de site epicondylitis.nl.

Fysio Bruggeman heeft een nieuwe oorzaak van de tenniselleboog ontdekt en heeft hiervoor ook speciale braces en bandages ontwikkeld met een drukelement op de pijnlijke spier.

Ook hebben wij een speciaal begeleidingsboek en E-learning voor de tenniselleboog geschreven waarin precies wordt aangegeven wat u zelf  kunt doen om uw tenniselleboog snel te doen herstellen.

 

 

tenniselleboog, cursusboek en E-learning

 

 

Behandeling en STEP Fysio hulpmiddelen

Tijdens de eerste behandeling voert de STEP Fysio een uitgebreid vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek uit. STEP Fysio kijkt daarbij niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt tevens waardoor de klacht ontstaat. STEP Fysio bekijkt verder of de patiënt andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klacht. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en ook gekeken hoe u met STEP Fysio hulpmiddelen zelf in uw thuissituatie  een bijdrage aan het herstel kunt leveren.

Verwijzing

Een STEP Fysio consult of een STEP Fysio behandeling kan volgen op verwijzing van de huisarts of een specialist. Uw arts beschikt immers over informatie die voor uw behandeling van belang kan zijn. U kunt ook direct bij STEP Fysio terecht, verwijzing van een huisarts is niet meer nodig vanaf 2006. Bij twijfel of STEP Fysio iets voor u is kunt u direct contact met ons opnemen en ons vragen dit te beoordelen.

Vergoeding

Er zijn wettelijke tarieven voor fysiotherapie. De behandeling wordt door particuliere verzekeraars en ziekenfondsen vergoed.

Opleiding

De fysiotherapie heeft zich als paramedische beroepsgroep sterk ontwikkeld. Voor een deel heeft dit te maken met de strenge basiseisen die aan een fysiotherapeut gesteld worden. De opleiding tot fysiotherapeut is een vierjarige HBO-studie aan een Hogeschool voor de Gezondheidszorg.

Ook de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) bewaakt voortdurend de kwaliteit. Mede dankzij hun inspanning bestaan er nu gedragsregels voor fysiotherapeuten, klachtenprocedures voor patiënten, na- en bijscholingsprogramma’s en kennisuitwisselingsprojecten.